Je leeftijd ontkennen, dat lukt op een gegeven moment niet meer. Ik krijg een ouwe kop, het is niet anders. Toch was het afgelopen weekend wel even confronterend: ik ben vijftig geworden, de big 5-0. Ik heb het bescheiden gevierd, met goede vrienden tijdens een etentje. Wat we aten? Veel salades natuurlijk.

Met Markus, die ook 50 is…

Fitter dan ooit

Pfoe, vijftig worden is iets voor oude mensen, dacht ik altijd. En zo voel ik me echt niet hoor, een oud mens. Sterker, ik ben fitter dan ooit. Die midlifecrisis bracht me vooral iets goeds, twee jaar geleden. Toen ik me realiseerde dat ik echt oud aan het worden was, heb ik het roer omgegooid, ben ik naar een diëtiste gegaan en viel ik 25 kilo af. Sindsdien voel ik me 25 kilo jonger. Maar ja, die leeftijd liegt niet. Dus gaf ik Abraham een hand en bedacht ik me dat ik pas op de helft ben. Ik wil wel 100 worden hoor. Er is nog zoveel te doen.

Barbecue met vrienden

Wat eet je dan, als je gezond leeft en je verjaardag viert met een barbecue met een paar goede vrienden? Ik maakte een paar heerlijke salades en groente van mijn goede vriendin (Koken met) Karin, zoals deze wortelsalade, een bietensalade uit Karin’s feestboek, een salade met gegrilde groenten (groene asperges, peultjes, doperwtjes) en haricoverts op zijn Frans. En heerlijk vlees van de slager op de barbecue, met onder andere een chimichurri, waarvan mijn vrouw het recept ooit weer aan Karin heeft gegeven. Op basis van azijn.

Geen vette happen en geen klacht gehoord

En zo vierde ik 3 jaar geleden mijn verjaardag. Best confronterend.

De vrienden die ik had uitgenodigd weten inmiddels dat ik ze niet volstop met vette happen, maar ik heb geen klacht gehoord. Voor de liefhebbers was er ook een knoflooksaus en stokbrood, al heb ik daar zelf niet zo’n behoefte meer aan. En ongelogen, ook de wijn en het bier drink ik tegenwoordig niet meer. Wat dan wel? Veel San Pellegrino, en wat Heineken 0%. Ja, zelfs op mijn vijftigste verjaardag. Juist op mijn vijftigste verjaardag. Op naar de 100!