‘Jij was toch niet zo dik?’, zeggen veel mensen nu, als ze verbaasd vragen wat er met me gebeurd is. Ja, ik was wel dik. Ik woog 94 kilo en ben 1.78 meter lang. Dus minstens 20 kilo meer dan goed voor me was. Voor de kenners: mijn BMI zat heel dicht tegen de dertig aan. De bewering dat ik niet zo dik was, zegt meer over hoe we gewend zijn aan het beeld van iemand met overgewicht, dan dat ik niet te dik was.

Het is echt leuk: fitter worden door af te vallen

Nee, je zag het er echt niet aan af, ik waggelde niet, was niet obees, werd nooit als dikkerd benaderd. Maar ik was het wel. Althans, dikker dan gezond voor me was. En met mij vele mannen van middelbare leeftijd (wat een afschuwelijke term). Het zal de midlife crisis zijn die me drijft, maar het is nooit te laat om gezonder te gaan leven. Dunner worden, strakker, fitter worden door af te vallen en gezonder te leven dan de laatste jaren: het is echt leuk!

Deze site is voor al die (oudere) jongens die zich minstens tien jaar jonger willen voelen.

In een strak(ker) lijf, fit en sportief: als je wilt, val je de kilo’s die je te veel weegt af en ga je gezonder leven. Het kan. Ik heb het gedaan en voel me veel fitter door af te vallen. Ik deel mijn motivatie, de manier waarop ik het deed met plezier. Het is geen toverformule, en zeker een kwestie van discipline. En de beloning is groter dan de pijn, want het doet eigenlijk helemaal geen pijn, het kost een stuk minder moeite dan je denkt. Geloof me.