Eens valt het kwartje: je gaat gezonder leven. Flink afvallen, meer sporten, beter eten en vooral: van de bank af.

Of het bij jou ook ooit valt, dat kwartje, durf ik niet te beloven, maar bij mij gebeurde het in mei 2017. Toen ik eenmaal had besloten dat ik dat wilde, viel ik in een half jaar 25 kilo af. Zonder calorieën te tellen, zonder speciaal dieet, zonder weegschaal (thuis) en zonder overdreven veel moeite. Wel met de hulp en adviezen van een goede diëtiste, enige zelfdiscipline en de hulp en aanmoedigingen van mijn gezin. En met toenemend plezier. Ik geloof oprecht dat jij dat ook kan.

Hoe? Just do it, begin! Niet door eerst deze blogs te lezen en dan te beginnen, maar door het je echt voor te nemen. Met deze site wil ik je helpen door te zetten, vol te houden. Met mijn blogs wil ik je inspireren. Maar je moet het wel echt zelf willen. En echt ook zelf doen.

Opgeven was geen optie voor me; doorzetten des te meer. Dat is wat ik gemerkt heb de afgelopen tijd: als je echt weet waar je dit voor doet, is het een stuk makkelijker dan het vooraf lijkt. Die berg waar je voor staat is niet zo hoog als je gewoon begint met lopen.

Ik ga je zoveel goede argumenten, tips en hulpmiddelen geven om gezonder te gaan leven (en het zo te houden!), dat je je afvraagt waarom je het niet eerder hebt gedaan.

Corona gevaarlijker voor mensen met overgewicht

april 17th, 2020|Reacties uitgeschakeld voor Corona gevaarlijker voor mensen met overgewicht

Het lijkt er toch echt op dat corona echt gevaarlijker is voor mensen met overgewicht. Dat overgewicht los je niet in een dag op, maar je kunt wel vandaag nog naar een diëtist om te beginnen met afvallen!

Vijftig is het nieuwe… vijftig

juli 30th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Vijftig is het nieuwe… vijftig

Ik werd vijftig, confronterend, maar het is niet anders. De vergelijking met drie jaar geleden valt goed uit, kijk maar naar de foto's. Wat we aten ook: heerlijk, gezond, en heel feestelijk. Nee, geen dikke donuts meer voor mij.

  • Photo by Sebastian Pichler on Unsplash

Afvallen is niet moeilijk en het doet geen pijn

maart 14th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Afvallen is niet moeilijk en het doet geen pijn

Afvallen gaat makkelijker als je weet waar je het voor doet en je een mooie beloning in het vooruitzicht hebt. Die beloning is wat mij betreft helemaal duidelijk: ik wilde me weer echt fit en gezond voelen. Dat bleek veel makkelijker te zijn dan ik dacht.

  • Slaapapneu 25 kilo jonger

Slaapapneu? Afvallen helpt!

maart 5th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Slaapapneu? Afvallen helpt!

Een van de mooiste resultaten van afvallen is voor mij dat ik van mijn slaapapneu af ben. Niet alleen ben ik 25 kilo jonger en fitter door af te vallen, ik slaap ook zoveel beter.

  • Arjan Sollewijn Gelpke interview 25 kilo jonger

‘Gezond leven levert me zoveel op!’

februari 27th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor ‘Gezond leven levert me zoveel op!’

Interview met Arjan Sollewijn Gelpke, die alweer flink wat jaren 25 kilo lichter is dan in zijn zwaarste periode. Hoe? Door veel te sporten en gezond te eten. 'Het leven wordt er alleen maar leuker op.'

  • 6 jaar langer leven door gezond leven 25kilo jonger

We leven zes jaar langer door gezond te doen

februari 12th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor We leven zes jaar langer door gezond te doen

Onderzoek wijst uit dat je zes jaar langer leeft als je gezond doet. Mooi, maar ik kijk vooral naar de kortetermijnwinst: dagelijks fitter zijn, dat is echt lekker!