Daar sta ik dan, met een grote foto in een landelijke krant, het Financieele Dagblad. Toch spannend. Waar ik normaalgesproken met mijn expertise graag het nieuws opzoek, is dit wel heel persoonlijk. Maar wie ‘a’ zegt… Ik ben er vooral trots op, zeker als ik de reacties lees.

Veel vrienden en (oude) bekenden vinden het een mooi verhaal, maar ik kreeg ook van een aantal wildvreemden een bericht. Het allermooist vond ik de reactie van iemand die me mailde ‘dit was precies het zetje dat ik nodig had, ik ga afvallen’. Met de publicatie van het interview in fd persoonlijk heb ik dus echt mensen aan het denken gezet. Wow.

Onherkenbaar

Verschillende oud-collega’s moesten de foto twee keer bekijken, ze herkenden me niet, kreeg ik van ze te horen. Ja, dat is een van de grappige dingen die ik nog steeds wel eens heb, dat je iemand tegenkomt die normaalgesproken vriendelijk groet, maar nu geen blik van herkenning heeft. Ik moest er zelf ook aan wennen, maar inmiddels is het eerder andersom. Als ik oude foto’s van mezelf zie, geloof ik ze bijna niet: onherkenbaar.

Hier kun je het hele artikel nog eens lezen. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal, maar hoor ook graag wat jou tegenhoudt om gezonder te gaan leven. Mail me dat, of zet het in de comments hieronder. Wie weet kan ik je dat laatste zetje geven!